Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/03/03

SIGNÉ Anna Dello Russo




„A divat tudósa vagyok. Húsz éve egyetlen divathetet sem hagytam ki, és minden bemutatót megnéztem, legyen az mérvadó vagy kevésbé fontos.”

18 évig dolgozott az olasz Vogue-nál, ahol megtanulta a stylist szakma velejét Franca Sozzani-tól. Ezután szabadúszó stylist lett. Jelenleg a japán Vogue divatigazgatója és konzultánsa, de sok divatcégnek dolgozik, mint tanácsadó – azonban klienseit sosem fedi föl.
Anna első, divattal kapcsolatos emléke akkor született, amikor tizenkét évesen édesapjával Rómába utaztak, és egy Fendi üzlet feletti hotelban szálltak meg. Azonnal beleszeretett a márkába: a logóba, a táskákba, a bundákba. Mellesleg épp akkor fotóztak a japánok pár furcsa haute couture ruhát az utcában.
Hírhedt öltözködése igazi világkincs a street style fotósoknak. Anna szenvedélyes ruhagyűjtő. Mottója „No daywear” azaz semmi nappali viselet. „Olyan ruhákat akarok hordani, hogy ha meghalnék, ki lehessen őket állítani egy múzeumba. Az emberek nem akarnának sima fehér pólókat nézegetni nem?” Mellesleg 4000 pár cipője van, és egy ruhát sosem vesz föl kétszer – főleg a Street Style berobbanása óta, mivel így „untatná a blogolvasókat”. Ugyanakkor örül, hogy megtalálta a megfelelő helyet szenvedélyének prezentálására.
ANNA EGY NAPJA A PÁRIZSI DIVATHÉT ALATT
06.30
Felébredek, és azonnal lemegyek a Hotel Ritz Health Clubba. Úszok egy jót. A medence alján egy arany sellő van mozaikokkal kirakva, aminek mindig megérintem a hosszú haját. Aztán szaunázok egyet. Imádom a Ritz Hotelt, mindig ugyan abban a szobában szállok meg, mivel olyan érzés, mintha otthon lennék. 
08.00 
Megreggelizem (tradicionális japán reggelit eszek). Az ablakok a kertre néznek. Lenyűgöző pillanat.
09.00
Amint megreggeliztem, végignézem az e-mailemet és a telefonhívásaimat, és találkozókat szervezek. Amint dolgozom, végigfutok az előző napi Nina Ricci bemutatón lezajlott beszélgetésemen Cédric Charbit-el, aki a Printemps áruház befektetője. Minden divathét alatt beszélek vele, szeretem hallani a kereskedelmi álláspontját, ugyanis ő egy igazán izgalmas ember, akinek van egy meghatározó véleménye a divatról.
10.00
Nekem, George-nak és Saori-nak az első megbeszélése a Hotel Lottiban van, Tom Binns tervezővel, aki megmutatja nekünk csodálatos Afrika inspirálta kollekcióját
11.00
A következő találkozónk a Revillonban lesz, Peter Dundas-val aki igazi barátom. Kap is tőlem két puszit a gyönyörű, pasztellszínű, elegáns bundás kollekciójáért.
12.30
Gyorsan ebédelek egy másik barátommal, Ashley Heath-szel aki a Quest Edition szerkesztője. Természetesen a beszédtéma a bemutatók körül forog.
14.00
Itt az ideje rendbe szedni magam a Dirr bemutatóra, ami tele van sztárokkal, fotósokkal stb. Hogy még mulatságosabbá tegyem a ruhámat, felveszek egy fekete kalapot és Balenciaga magas sarkút. Imádok esti ruhákat hordani nappal.
15.30
Elkezdem megszervezni a találkozóimat fotósokkal és ügynökségekkel. Mivel ez a szezon nagyon rövid és tömör, megkönnyíti a dolgomat. Aztán irány az Isabel Marant bemutató, ami nagyon friss és cool. Azt hiszem, ez egy igazán okos kollekció volt egy egészen új megközelítéssel.
17.30
Az Undercover prezentáció. Gyönyörű, szikrázó fehér angyalok egy nagy mezőn, sok kis gyöngyállatkákkal.
18.30
Maison Martin Margiela 20. évfordulója – hatalmas nagy bemutató, erős és éles vonalak rengeteg szórakozás. Későre jár, így hát átöltözök a kocsiban egy fekete tollakkal ékesített Alessandro Dell’Acqua ruhába és így lépek be Patrick Demarchelier kiállítására a Petit Palais-ba. Innen Yohji Yamamoto-hoz megyünk. A Purple magazin meghívott minket egy vacsorára a Le Baron-ba, ami a legmenőbb éjjeli szórakozóhely egész Párizsban, de azt hiszem túl fáradt leszek, hogy elmenjek.
21.00 
Épp csak annyi időnk maradt, hogy beugorjunk Patrick after partyjára, és egy “Bravo!”-t kiáltsunk. Aztán irány Yohji. Fantasztikus bemutató. Fáradt vagyok, mint mindig, de nagyon élvezem a show-t.

2 megjegyzés:

nicolette írta...

Fantasztikus ez a nő!
Imádommm.

Berta írta...

Nagyon érdekes poszt! A napi rutinját így elmondja? Elég közvetlen!