Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/03/14

10 Street-style statement photo



Az első számú kép. Gyönyörű harmónia, mind a színek, mind a ruhadarabok és viselője között. A batikolt sál, amely a tavasz nagy visszatérője lesz nagyanyáink hippi ruhatárából, és a kalap bohém hatású, mókás a hideg párizsi napokon. Én mindenkinek csak javasolni tudom a kalapok hordását.



A ragyogó színek egyszerűen lenyűgözőek, és biztosan feldobják a legszürkébb hétköznapokat is. Azonban sikkes csakis úgy lehet a megjelenésünk, ha az élénk színek mellé klasszikus szabásvonalakat választunk és alapszíneket (pl.: szürkét, feketét és fehéret). Fontos, hogy a színek nagy felületen érvényesüljenek és idétlen cirádás aranybetűk ne törjék meg.



A lehengerlően elegáns, bézs zakó merevségét Abbey Lee egy bohókás faux-fur pulóverrel törte meg, azonban, hogy megtartsa öltözékének harmóniáját fekete kiegészítőket választott. A bézs idén tuti befutó, tavasszal a fekete közeli barátja, nyáron az ikertestvére.
Sokan vádolják a télen/tavasszal napszemüvegben járó embereket, azonban (1.) ezekben az évszakokban majdnem ugyanolyan káros a napsugárzás, mint nyáron, (2.) ha van egy szuper (esetleg designer) napszemüvegünk, már miért ne hordanánk?
 
 Anna Dello Russo... No comment. 

A hatalmas műköröm már nem igazán számít stílusosnak. Helyett inkább válasszuk a kisebb, valódi körmöket. Fő az egyszerűség! Semmi csillámpor 2002-ből vagy idétlen kagylóminták.
 A metálfények ismét visszatértek, és ősztől újult, tündöklő erővel támadnak ránk. A sejtelmesen megülő karkötők harmonikus egysége pedig igazi stíluskuriózum, ha felcsúszik bézs kabátkánk ujja. A hatalmas műköröm már nem igazán számít stílusosnak. Helyett inkább válasszuk a kisebb, valódi körmöket. Fő az egyszerűség! Semmi csillámpor 2002-ből vagy idétlen kagylóminták.

Hogy honnan lehet megismerni egy igazi divatszerkesztőt az utcán? Vagy hatalmas Ikeás szatyorral rohangál, vagy pedig tetőtől talpig feketében van. (Oké, van kivétel.)
Emmanuelle Alt, a francia Vogue divatigazgatója rendkívül jó példa rá, hogy, hogyan lehet a francia sikket ötvözni a minimál military-vel. (Mariann - Kenzo cipők!)




Hármat találhattok: ki van a képen.
Már említettem tavaly a statement cuccokat. Na, ez az öv, egy. Annyira meghatározó, hogy még Anna is (igen, Anna Dello Russo) kizárólag feketével meri hordani, mert így nem uralkodik el rajta és maximálisan érvényesülhet kecses derekán.  


Giovanna Battaglia. A japán Vogue egyik stylistja. Lenyűgözően hordja a keleties motívumokkal telített barnás kendőjét. Hasonlót minden alkalommal látok a Váci és a Deák Ferenc utcában nyáron. Bár lefogadom, ő nem egy sarki árusnál vásárolta, azonban ha hajlik a szívünk az orientál felé (Kenzo – ősszel buja virágmintákkal és rengeteg csauszínnel), akkor ruházzunk be egyre és ha kérdik honnan van, foghegyről csak annyit válaszoljunk: vintage.

 Azt hiszem, leesne az álunk, ha egy hasonló kaliberű nő elmasírozna a házunk bejárata előtt reggel. Anna titka az önbizalom. A ruha és a cipő másodlagos. Ha bízunk magunkban, és abban, hogy egy különleges teret tudunk kelteni, amikor elsétálunk az utcán (persze nem olyan cikiatmoszférát) csak idő kérdése, hogy leszólítsanak minket és megkérdezzük, mire vagyunk olyan beképzeltek.



  Mindennapi jelenet Párizsban a Párizsi Divathét alatt. Igazából, még akkor is ha nincs divathét. Gyönyörű brokát. 

Hazafias Holnapot és megemlékezést!

 Az'Allürista 
















Nincsenek megjegyzések: