Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/03/18

Kövesd az intelmeket! - Lucas Ossendrijver

Lucas Ossendrijver – A Lanvin innovatív tervezője




  1. Ne mások öltözködési elvárásaihoz alkalmazkodj – teremtsd meg a sajátjaidat. Számomra, ami érdekes: egy öltöny nadrágjának és zakójának külön hordása.
  2.  Úgy gondolom, hogy ízléstelen, ha az emberek logókkal tarkított ruhákat vásárolnak, vagy ha arról siránkoznak, mennyit költenek a ruhatárukra. A luxusnak inkább intimnek kellene lennie.
  3. Ékszerek hordása nagyon nehéz a férfiaknak, azonban táskák és cipők hordásában kicsit extrémebbek lehetnek. Hordj sportcipőt öltönnyel, és a look teljesen megváltozik.
  4. Azt hiszem, a ruhák sokkal elegánsabbak, ha van bennük valami hanyagság. Viselj szofisztikált dolgokat, de ne túl luxussugárzót. 
  5. A Friday-wear (pénteki öltözet) nagyon jellemző Amerikában. Adott egy irodai egyenruha, és mihelyst jön a hétvége teljesen az ellenkezőjévé válik. Szerintem sokkal jobb, ha megpróbáljuk a kettőt egy kicsit vegyíteni: az irodait hétvégiessé, a hétvégit formálisabbá.
  6. Amikor fiatalabb voltam sok pólót hordtam, azonban most már sokkal, sokkal több ingem van. Véleményem szerint nagyon király, ha az embernek több kitűnő inge van, kitűnő anyagokból.
  7. Fontos, hogy amikor rétegeled a ruháidat azok világos színűek legyenek. Nagyon aranyos, ha egy helyett három dzsekit viselsz, de ne három zakót. Úgy értem, legyen egy ing, erre egy dzseki, és még egy dzseki - világos árnyalatban. Van valami fényűző ebben.
  8. Rengeteg férfi bizonytalanná válik, amikor öltözködésre kerül a sor. Reggel efféléket kérdezgetnek maguktól: Mit vegyek föl? Ez-e a megfelelő darab? Illik-e ez a többihez? És amikor rálelnek valami jóra, hozzátapadnak - és szerintem ez gyalázatos. Azt hiszem, a férfiaknak sokkal több erőfeszítést kellene befektetni az öltözködésbe. Sokkal inkább úgy kellene rá tekinteniük, mint mókára, mint sem kötelező és szükségszerű dologra.
  9. Van valami modern a mostani divatban – egy ing és egy nyakkendő –, de egy sokkal enyhébb változatban. Mi olyan nyakkendőket készítünk, amelyek hol csak egy darab anyagból, hol ugyanabból az anyagból készülnek, mint maga az ing. Ez egy teljesen új nyakkendőkultusz kezdete.
  10. Nem igazán szeretem a pénztárcákat. Jobban szeretem a pénzemet a zsebemben cipelni, vagy egy táskában, amibe mindent bele tudok pakolni. Minél egyszerűen.


Scott Schulman: A Lanvin nő és a Lanvin férfi inkább férj és feleség, vagy nővér és öcs?
Lucas O.: Azt hiszem inkább nővér és öcs – mondja nevetve.

Scott S.: Igazán? Van valami közös a gondolkodásukban?
Lucas O.: Igen, azonban az alkalmazása teljesen különböző. Férfidivatban, túl sok a kötöttség és igazából arról szól, hogy megtaláld az egyensúlyt. Kezdheted absztrakt módon és lehetsz nagyon kísérletező egy ötlettel, végül azonban, amikor a ruhák prototípusai megérkeznek, és felpróbálom őket, hogy lássam hihetőek-e vagy sem, azaz igazi feladat és végső bírálás.  

(Holt Renfrew Magazine)

Jó Holnapot!
Az'Allürista


Nincsenek megjegyzések: