Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/03/10

Mert Magyarország aztán PONT abban a helyzetben van...

(Azt hiszem a legelegánsabb Meryl Streep, a legglamúrosabb SJ Parker, a legtündéribb Carey Mulligan, a legklasszikusabb Cameron Diaz és a legdisznóbb Mariah Carey volt.)


Jajj, jajj, jajj.
Emlékszik még valaki a luxussal kapcsolatos Mokkaadásra, aminek a vendége volt (Zólyomi) Zsolt és az általa hozott parfümöket Zsuzsi és Tvrutkó (még mindig nem bírom leírni a nevét) jóformán egymás között dobálta – és úgy szagolgatta, mint a légfrissítőt a legótvarosabb teszkóban. Megvan? (Ha nincs akkor archívum.)

Nos. Folytatás köv. (Facebook profilon a videó)
Tegnap, kedden – természetesen nagyon naprakészen – a Mokkában Kárász Róbert (aki nekem végtelenül szimpatikus volt egy bizonyos pontig) és egy lenyűgöző tehetséggel megáldott stylist, akinek a szakértelmét szerintem a kedves nézők még a tévéképernyőn keresztül is érezhették, kielemezte számunkra - így az egyszerű közembereknek - az 82. Oscar Gála ruhakölteményeit.

A problémák –de nyílván csak nekem túl nagyok az igényeim a kereskedelmi csatornák felé:

A képekből több információt szerzek, mint magából az interjúból.
Képzeljük el, hogy Kis Gizella, vidéki, munkanélküli lakos felkel reggel, elkészíti a kis kávéját, és leül a kanapéra, majd belenéz az adásba. Gizike életében kétszer hallott az Oscar gáláról, és igazából a Barátok köztön kívül nem igazán néz semmit.
Mit mond neki ez az egész? Semmit. Valaki, aki úgy néz ki, mint a szomszéd Feri, orrhangon, terpeszkedve, büfögve beszél a semmiről. Arról nem is beszélve, hogy ilyen teszkó csiroki feelingű ruhában van.
Megtudja egyáltalán, hogy hányadik díjátadó volt vasárnap éjjel? Nem.
Megtudja, hogy mennyi munka van egy haute couture ruhával? Nem.
Megtudja, hogy ez hogyan működik? Nem.

Másrészt, ha már hörcsög úr kritizál. Mi az, hogy kritizál? Egy Zara ruhát, amiből 400 000 darab lóg a vállfán, csak Európában, kritizálhatok, de egy Armani Privé ruhát, aminek az elkészítése több száz óra –NEM.
És mi az, hogy esküvői? Járt már Ádám barátom esküvőn?
Azt már fel sem vetem, hogy egyáltalán látott-e már Armani Privé bemutatót, vagy megelégszik Náray barátommal.
Ahh. Borzalmas.

Hol az alázat?
OKJ-s stylistképzésen nem tanítják meg 3 hónap alatt? 

50. bejegyzés határozatlan ideig elnapolva.
Jó Holanpot!
Az'Allürista

Nincsenek megjegyzések: