Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/06/08

GAGAlejandro






Komoly kétségeim vannak a felől, hogy ezt a klippet le fogják-e játszani este 11 óra előtt, vagy csak abban a bizonyos fél órában, ami közvetlenül a „táncolós, lufis, sikítozós” tartalmakban gazdag „filmek” előtt van.
Ha igen, édesanyák ezrei (akik korábban Madonnára tépték a hajukat, szakították széjjel csecsfékjeiket és vonaglottak az Eroticára) fognak levelet írni a tévétársaságoknak a komoly szexipari jeleneteket meghazudtoló videót ellenezvén.

A történet valljuk be, nem valami egyértelmű. Legalábbis nekem nem az. Közel sem olyan szellemes és változatos, mint a Telephone, ezért számomra van egy kis csalódás íze is a hosszas várakozás és a világot megrázó beharangozás miatt.
Többen rebesgetik, hogy itt egy királynőről van szó, aki meghalt férjéhez imádkozik, de valami tisztázatlan körülmény következtében szajhává válik – csak úgy, mint az elkerekedett szájú néző a fekete fűzőt, magas sarkút és gótikus bubit hordó háttértáncosok láttán.

Míg a videó elején a figyelmet egyedül a kíváncsiság tartja fenn, a katartikus, sokágyas, „tekergős-simogatós” jeleneteknél az obszcénitás spermiumszagú lehellete. A hattyúlelkű nézőbandát ennél a jelenetsornál (az ágyasnál) ragadhatja utoljára magával a lendület, amely a nyolcadik perc negyvennegyedik másodpercéig meg nem áll.

Meg kell, hogy mondjam: kifejezetten pozitívnak tartom a klippet a túlzott szexista elemeinek ellenére. A Tilda Swinton-szerű Gaga annak ellenére, hogy eladja… a testét, mégsem veszti el valahogy a dicsőségét és az erejét NEM ÚGY MINT „a fifitiszent és társai” videókban, ahol a „cicák” sorra szállnak ki a tisztes adófizető polgár gigászi – természetesen fekete – terepjárójából.

Azonban ami a legszebb: NEM KLISÉKEN ALAPUL. A szexet olyan újfajta és provokatív módon közelíti meg, mint ahogyan azt Madonna tette, és vadsága ellenére egy művészi értéket képvisel - a fűző-szerű nadrágot, magas sarkút és parókát viselő férfiakhoz hasonlóan. Olyan témát feszeget ezzel a nagyközönség, A Világ előtt, amit korábban csak eldugottan a francia Vogue-ban mertek megtenni.

Tetszik/nem - magánvélemény. 
Tisztelni/elismerni kötelező.

5 megjegyzés:

sacks írta...

ÓÓÓóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóoooooooo

dorka írta...

nekem a Dolce&Gabbana kampánya jut eszembe pár éve, amikor is volt benne pápaféleség, meztelen fényes fiúk.
amúgy ez a klip már unalmas, gaga sem tud újat mutatni. klisé

Kígyófi Káinné írta...

Tisztelt Blogíró!

Elnézést kérünk a zavarásért,főleg azért hogy spamelünk a blogodban csak ezzel a kis levéllel szeretnénk felhívni a figyelmünket magunkra. Igyekszünk úgy körlevelezni, hogy mindenhova egyszer írjunk, ha másodszor is előfordult szíves elnézésedet kérjük és nyugodtan szólj ránk!

A blogunk szeretné kultbloggá kinőni magát, ami tudjuk kemény munka, de 8 igencsak aktív szerkesztő van rajta az ügyön, a blog napi szinten frissül!

Különböző stílusban, különböző témákról írnak, így mindenki megtalálja a helyét és önmagát, színessé válik a cikk kavalkád, hiszen nem mind vagyunk egy véleményen (ezért sok vita cikk is születik).

Ha megnyertük a tetszésedet gyere bátran, légy folyamatos olvasó és terjessz minket!

Témék dióhéjban: Zene, film, könyv , ajánlók, művészek, költők írók, orvosi cikkek, mutációk, betegségek, életmód-tanácsadás, kutatások, horror és még ezoterika,okkultizmus, filozófia, érdekességek és Istenkeresés is megállja a helyét (normális keretek közt). Ezek mellett a készítők vicces képregényekkel is szolgálnak.

Szeretnénk alternatív fiatalok körében elterjedni és jóra és hasznosra tanítani őket. Nem támogatjuk az öngyilkosságot és semmilyen önpusztító cselekményt. Nem buzdítunk senkit sátánizmusra (bár volt róla szó, de csak ismeretterjesztő cikként) ,a témák az írók saját kedvenceiből és érdeklődési köréből áll csupán amit próbálnak minél kevésbé negatívabb kontextusban előadni.

Gyere és less meg miket, ha zavartunk pedig még egyszer elnézést, nem fordul elő többet! Üdvözlettel a:

M.A csapata

Henni írta...

hosszú magánvéleményem következik: sztem meg unalmas volt -most gondolom megütnél :D-nem kis madonna koppintás véltem felfedezni és azt h ez a nő tényleg nagyon ronda, én a helyében nem mutogatnám a testem. (taszító számomra)

ellenben a táncos résznél a magassarkús fiúk nekem tetszettek :) meg a "tánc" is :D
a zene sztem unalmas,kérlek 2 sort ismétel (ő nagyon kívül esik a zenei ízlésemen amúgy is)

botrányos? inkább az a botrányos, h annyira unom azt amire tanulnom kell, h 8 perc 44 mp-et rááldoztam. engem nem botránkoztat meg, max h mennyire ízléstelen. de szex, apáca cucc, ezek már lejárt dolgok sztem. dávid-csillag, szabad kőműves jelek?? ő evvel mit akart amúgy?? ellenzőket? pfff

((beyonce-s mondjuk tényleg kreatívabb volt, mondom úgy, h ki nem állhatom ezt a nőt!))

ps. látom téged is megtalált a kedves blogíró körüzi :DD

remélem nem baj a hosszú, negatív véleményem :))

Névtelen írta...

az a "gótikus bubi" az bowl cut,