Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/06/10

LV New Bond Street Maison, London

Photobucket Photobucket

Photobucket


(A Maison sztárokkal)

(A Maison egy kis Alexa Chung túrával)


A Louis Vuitton 2010. május 28-án nyitotta meg a londoni New Bond Street Maisont, mely a legfontosabb dátum a Louis Vuitton és London városának 125 éves együttműködésében. A New Bond Street Maison a 21. század hangulatának tökéletesen megfelelő otthont ad, Yves Carcelle, a Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója így fogalmaz: “London a világ egyik legfontosabb kulturális és divatfővárosa. Ötvözi a fejlődést, a hagyományt és a divatot - azokat az értékeket, amik olyan fontosak a Louis Vuittonnak.”

A New Bond Street Maison három emeleten, 1520 négyzetméter üzlettérben mutatja be a divatház termékeit, a New Bond Street és a Clifford Street sarkán. A New Bond Street Maison jelenleg a legexkluzívabb Louis Vuitton világszerte. Megnyitása Yves Carcelle szavaival élve: „a Maison megnyitása Londonban a luxusipar jövőjébe vetett bizakodásunk és optimizmusunk kifejezése ebben a városban, és Európában, és tükrözi a Louis Vuitton filozófiáját a kulturális elkötelezettség és a társadalmi felelősségvállalás felé. „

A projekt tervezésére a Louis Vuitton megszerezte a new york-i székhelyű extravaganciájáról híres építészt Peter Marino-t, aki olyan Louis Vuitton üzleteken dolgozott ezt megelőzően, mint a Champs-Élysées Maison, és a divatház stílusjegyeinek egyik első számú képviselője.

Mesterműve egészen kivételes luxust hozott létre, egyszerre nyitott, világos és hívogató, ugyanakkor intim és könnyen lehet tájékozódni az egyes területek és emelet között, lehetőséget adva a vásárlóknak, hogy akadálytalanul nézelődhessenek az egyes részlegeken. Úgy képzelte, hogy a vásárlók az utcáról lépjenek be a Louis Vuitton világába egy hídon keresztül, ami egy fantasztikus, 23 négyzetméter üveg felhasználásával készült lépcsőházon át vezet, melyben LED képernyőn sorozatosan változó film és művészi animációk mennek, amik az alacsonyabb szintről az első emeletre visznek.

A New Bond Street Maison koncepciója egy olyan üzlet megalkotása, ami a gyűjtők számára a legjobb, és a legritkább különlegességeket kínálja. A földszint a Louis Vuitton kiegészítőknek, olyan jólismert művészek egyedi alkotásainak, mint Richard Prince, Takashi Murakami, valamint az üzletnek készült egyedi tervezésű termékeknek ad otthont. Elkülönített terület van fenntartva a divatékszereknek és napszemüvegeknek, valamint egy privát ügyféltér, közvetlenül az ékszerek mellett.

Üveglépcsők vezetnek a földszintre, a férfiak világába, melynek középpontjában egy férfi klubterület lett kialakítva, ahol a vevők és vendégeik megpihenhetnek.
Az első emeletet a női ruhák és cipők uralják, számos intimebb területtel és hatalmas, luxus öltözőkkel. Továbbá itt található az egyedülálló Könyvtár, mely a legjobb brit kortárs művészeti könyveket és műveket mutatja be olyan művészektől, mint Anish Kapoor, Chris Ofili és Gary Hume.

Az üzlet második emeletén egy zárt, luxusvilág rejtőzik - a privát ügyféltermek, melyekbe csak meghívással lehet belépni. Itt a Louis Vuitton életérzést töményen ihatják a privát ügyfelek, akiknek a legújabb ruhadarabokat modellek mutatják be, és megtekinthetik a limitált számú táskacsodákat is.


Köszönet az információkért a LanceComnak.

Üdv Az’Allürista

(Ui. GWyneth Paltrow haja lenyűgöző)

Nincsenek megjegyzések: