Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/06/20

MILAN FW Review 01. (Jil Sander, Costume National, Burberry, Calvin Klein, Dolce Gabbana, Versace)

2010. június 17.



JIL SANDER urbánus suhanca csavartnyalókával
Raf Simons álmaiban kétségtelenül a technicolour csíkok vívták borotvaéles, minden klisét nélkülöző csatájukat melyek eredménye képen születtek meg a színes nyalókákat idéző pulóverek. A Jil Sander férfi neonszíneket, mikronadrágot hord és elektronikus zenére mozog. A táncoló tűzliliomok nem pusztán az attitűdben, de a remekbe szabott, karcos öltönyök ingjeinek részeges őreiként is jelen vannak. Neon cipőtalpak, ballonok – a minimál szabást az izgága színtalálkozások teszik igazán izgalmassá.



2010. június 18.




MISSONI
A könyvmoly milliárdos a nagypapát megszégyenítő vintage pulóvereinek, kötött kardigánjainak és kabátjainak hadával érkezik meg a yachtjára. Sem alkoholt, sem nőket nem fogyaszt (férfiak sem!), pusztán az orosz realizmus kiemelkedő alkotásait – díszkötésben – reggelire, ebédre, vacsorára. A Missoni-kreálta lookok önmagukban maximum antropológiát tanító egyetemi tanároknak valók, a modern férfinak csupán kis dózisban.

2010. június 19.



BURBERRY rockabilly Trisztánja
A lázadásnak és a military chicnek még koránt sincs vége. Sőt, a férfiak ruhatárában igazából most robban be. A Burberry a római gladiátorokat motorokra ültetve népszerűsíti klasszikus, ez úttal parányit hosszabbra szabott ballonkabátait, melyek színe a bézstől az olíván át a sötétbarnáig terjed. Lyukacsos pulóverek, szegecses mellények, táskák és a neverending optimista rockabilly hozzáállás az 50-es évekből. Saru és a megelevenedett Trisztán és Izolda – modernizálva.




DOLCE & GABBANA emocionálisan felkészült szicíliai halászlegénye

Szinte érezni a sós fuvallat ízét, amikor Annie Lennox szívtépő performanssza közben az ajkunkba harapunk. A tervezőpáros 20 éves férfikollekció tervezésének évfordulóján meglepő és megindító őszinteséggel mesél a szicíliai férfiról. A dzsigoló ledobja mesterkélt maszkját és önmaga természetes mivoltában jelenik meg. A fehér ezernyi árnyalata, bézsek, világoskékek feketék. A halászfalvakban nevelkedett férfi a nagyvárosba is magával hozza handykeppjét – a lezser lenvászon zakók, ingek, rövidnadrágok rögtönzött kötélövvel. Újraszületik A Mediterrán Férfi aki egyszerre csábító (DE NEM MACSÓ) és érzékeny kisgyerek.



COSTUME NATIONAL lezser pasztellgondolatai az eleganciáról
Egyszerűség mindenekfelett. Lezser szabású öltönyök, bézsek, szürkék, feketét total lookokban. 




CALVIN KLEIN COLLECTION agresszív veteránja
Indusztriális mértékeket öltő sportolási láz, meghökkentően szabott, techno anyagokból kreált öltönyökkel. Német precizitást megidéző/felidéző pólókban megjelenő építészeti műremekek. Avantgard és provokatív – az Amerikai Szépség szkeptikus tengerészveteránjával. 




VERSACE pimasz ready-to-rock ficsúrja
Donatella olasz ficsúrjai idén ready-to-rock. Komolytalan és pimasz, minden balhéban részt vevő itáliai műmacsó, törékeny gyereklélekkel. Komolyan venni szigorúan tilos – bár a cápabőr-szerű, dupla vagy egysoros gombolású, sztárépítészeket megszégyenítő kreativitással szabott pengeéles öltönyök az ellenkezőjét sugallják. A Versace férfi ebben a szezonban béklyóit – láncait – a fehér ingén hordja, melyeket egyszerre ötvöz a vadnyugatok és a rockabilly zabolátlan erejével.
Salut, 
Az'Allürista





1 megjegyzés:

vio írta...

haha köszönöm, tetszik a blogod:)