Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/06/26

PARIS Fashion Week Spring/Summer 2011 (Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Dries Van Noten, Givenchy, Yves Saint Laurent, Kris Van Assche)

Louis Vuitton Spring 2011 Menswear  Louis Vuitton Spring 2011 Menswear
Louis Vuitton Spring 2011 Menswear  Louis Vuitton Spring 2011 Menswear

LOUIS VUITTON

Sivatagi líra, techno zenével. A Louis Vuitton Férfi helikopterrel érkezik a túrájának kezdőpontjához, egyszerű ruhadarabokat hord sportosan, etnósan és rafináltan. Dominálnak a földszínek pár-pár természet közeli élénkkel: curryvel, mentával, sáfránysárgával. Modernitás és hagyomány. Louis Vuitton.


Jean Paul Gaultier Spring 2011 Menswear  Jean Paul Gaultier Spring 2011 Menswear
Jean Paul Gaultier Spring 2011 Menswear  Jean Paul Gaultier Spring 2011 Menswear

JEAN PAUL GAULTIER

Őserdei nomád, hamis kölyök érett férfinak álcázva. A lookok a földfelszíntől eltávolodva a csillagközi, galaktikus világba kalauzolják viselőjét: a szavannákat idéző fröcskölt darabokat, a bőr töröknadrágokat bódult lila emlékfoszlányok, progresszív csíkok és techno anyagok ősrobbanást idéző öltönyei váltják fel. Kreatív viselet szmokingok alatti tunikákkal, kényelemmel és egy csipetnyi Algériát megjárt, selyem lelkű Yves Saint Laurent-nel.


Dries Van Noten Spring 2011 Menswear  Dries Van Noten Spring 2011 Menswear  Dries Van Noten Spring 2011 Menswear  Dries Van Noten Spring 2011 Menswear

DRIES VAN NOTEN

A klasszikus hatást a fekete-bézs-fehér trióval, a hipercool hatást a fröcskölt részletekkel éri el a belga mester. Az indusztriális elemeket a bézsek lágyítják, a 60-as évek párizsias hangulatát a rockabilly és western töri meg.


Givenchy Spring 2011 Menswear  Givenchy Spring 2011 Menswear  Givenchy Spring 2011 Menswear  Givenchy Spring 2011 Menswear

GIVENCHY

Lázadóan modern, formabontóan kortárs. Sötét rémálom formájában megelevenedett revolúcó. A kényelmes szoknyákat a keményen, acélosan szabott zakók, mellények valamint a karakteres színek – feketék, fehérek – teszik férfiassá és kívánatossá. Fétis maszkok, áttetsző fekete harisnyák – városi vadság párducmintával. A szalon és a street style veszedelmes összeütközése – remekbe szabott öltönyök szembe helyezve a shortok alá húzott leginggsel, a biciklis nadrággal - Jig Saw-féle halálmaszkkal!


Yves Saint Laurent Spring 2011 Menswear  Yves Saint Laurent Spring 2011 Menswear  Yves Saint Laurent Spring 2011 Menswear  Yves Saint Laurent Spring 2011 Menswear

YVES SAINT LAURENT

Pusztító eleganciával vonul be Algírba az YSL férfi. Ruházata magába foglalja a klasszikus neveltetés hagyományát, a kortárs formabontó gondolatokat, a megalkuvást nem tűrő eszméket és az egzotikum utáni vágyat. Az adoptációs idő kellemetlen rövidsége miatt a beolvadás lehetetlen: gardróbjában csupán progresszív, monokróm törzsi minták jelennek meg. Gyarmatisa hangulat, ÜBERELEGANCIA.


Kris Van Assche Spring 2011 Menswear  Kris Van Assche Spring 2011 Menswear  Kris Van Assche Spring 2011 Menswear  Kris Van Assche Spring 2011 Menswear

KRIS VAN ASSCHE

Lenyűgözően sikkes, pimaszul fiatal, csípős nyelvű és vagány. A grunge a techno kiegészítésével keveredik a francia eleganciával és ennek egy igen aprólékos, finom és egyszerre durva: ellentéteken alapuló kollekció a következménye. Gyűrt anyagok, sötét, füstös színek.


Salut,
Az'Allürista
(Hétfőtől reszkessetek, Pesten leszek egy jó darabig ismét! 8.30-kor a Starbucksnál egy pillanatra ott leszek. Barna Louis Vuitton szatyorral ;))