Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/05/12

Remember Now - short film by Karl Lagerfeld (Chanel Cruise)





Hát legyünk őszinték és nyersek - talán néha még nekünk is megengedhetőek az efféle privilégiumok: a Karl rendezte rövidfilmek nem igazán a mondanivalójukról és a cselekményükről híresek. Ez van.
Ha van a képek mögött egy filozófia, de hiányzik a cselekmény az önmagában nem probléma – egy fekete fehér fotó is késztethet valakit orgazmusra – vagy éppen sírógörcsre.
Jelen esetben a történet egy kiöregedett elegáns aranyifjúról szólhat, aki végigjárja a számára abszolút ismerős és mára már semmit mondó inspirációs forrásokat.

Azonban nem elkerülhetetlen az a tény – és jelen esetben erre az oldalra billen ám a mérleg -, hogy Lagerfeld Lehrer kitűnően bánik a hangulatokkal, valamint a képi megjelenítéssel: a se füle se farka sztori érzés azonnal szertefoszlik, és Leigh Lezark mixére tapossuk az ifjúságunk Babtiste mezítelen felsőteste és Abbey Lee pajkos ajka között.

Az egoista klisével töltött érkezés a távozásnál szertefoszlik, mikor két francia (hivatásos) színészünk gyalog indul haza, s útközben az egész rövidfilmet (és a 2009-2010-es évet) uraló retrofeeling forrásai modern köntösben jelennek meg. Alain Delon és Maurice Ronet, Bianca és Mick Jagger valamint mint Saint Tropez kihagyhatatlan, azonban jelen esetben nem képbe illő, Bridet Bardo szexi mambója az És Isten megteremté a nőtből.

Pamela partijának csupán ebédjére érkezik meg két főhősünk, ahol a teljes szereplőgárda minden erejüket bedobva lazulnak még egyet, majd punnyadás kellős közepén egy hatásos belépővel megjelenik Karl – stílszerűen totál fehérben.

Reméljük a holnapi Cruise kollekció képeivel megértjük és teljessé válik a kép.


Jó Holnapot!
Az’Allürista

(Kihagyhatatlan megjegyzés: Jake haja... imádom.)

3 megjegyzés:

dorka írta...

pont ez van nálam is
lagerfeld filmjei mindig magával ragadnak és nem a történet miatt.
az érzéseket azokat nagyon el tudja kapni és a pokolba kívánod magad, hogy ez kell neked ebben a szent percben
muszáj megnéznem még.sokszor.

Az'Allürista írta...

Igen. Hátulról elkap a sárga irigység és kitöri a nyakam a szuperjó szuperszép szuperbulizós szuperstílusos emberek láttán. A luxus más kérdés.

Henni írta...

best party ever. :D nekem elég volt a "történet" nem vártam mély mondanivalót, bevallom :) karl a végén, zseniális.

nekem amúgy nem tetszett benne, h direktbe mondták az utalásokat (delon, bb, jagger-bianca) elegánsabb lett volna, ha nem, sztem teljesen egyértelmű volt.