Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/09/22

A Stílusvadállat itthon is felütötte a fejét

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert

Az Allur,Marci Nagy,Zsólyomi Norbert



Ha Igor Deseatnikov stylistasszisztensének, Nagy Marcinak és Zsólyomi Norbert fotósnak a munkáját egy magazinban látnám viszont – és a felbontásnak köszönhetően kevésbé gumiszerű lenne a szerecsen csoki csoda, Nathalie bőre, biztos, hogy megvenném a magazint – és sok magyar lappal ellentétben nem laptop asztalnak használnám, hanem a Vogue gyűjtemény között landolna.

„A koncepciónk az volt, hogy készítünk valamit, ami abszolút nem "magyar", ami eltér a hazai divatmagazinokban látottaktól, értsd ezt mind stylingra, mind modellre, mindenre, kivéve a ruhák egy részére” mondta el a fotósorozat alwaysdandychic stylistja, Marci – aki haját a tengerészgyalogosok minimál menetelésének üteméhez igazította/igazítatta a napokban.

Ennyire erőteljes, tömeggyilkosságot megközelítő divatanyag a szocializmus szépséginkvizíciójából lábadozó Magyarországon még sosem született – legalábbis én nem láttam. A szembetűnő pózok, a mély és telt árnyalatok: a barnák, a szürkék és a rozsda átható jelenléte mind a képen, mind a modellben, a magyar tervezők ruháiban, valamint a stábban egy nyugtatózott Stílusvadállat jelenlétét támasztják alá.

Bár a Stílusvadállat még csak kábultan hemperegve ébredezik a 60 éves altatásból, a Fővárosi Állatkertben folyton rejtőzködő perzsa leopárdjához hasonlóan érezzük a gyilkos jelenlétét, és fél szemünket mindig a kifutóra szegezzük, hogy le ne maradjunk felbukkanásáról.  


Én a fényképezőgépemet előkészítettem, 
Az'Allürista







3 megjegyzés:

Berta írta...

Ez tökéletes!

dorka írta...

WOW

le a kalappal, ezt kellene folytatni, iszonyatosan szép és profi munka, lám lám itthon is lehet ilyet csinálni!
na abbahagyom az ömlengést

agnes szucs írta...

Már megijedtem, hogy eltűnt a blogod. Köszi, hogy nem.

Nagyon jók ezek (egyetlen dolog zavar a stylingban, az igazi fehérneműk kívül hordva). Az egyik dolog, amit nagyon nem szeretek, az, ha valamire "rá van írva", hogy magyar... és nem azért mert nem vagyok büszke a magyarságomra, hanem mert az általában azt jelenti, hogy nem köszönhetne vissza bármelyik nyugat-európai magazinban, kifutón, galériában, stb... sztem a magyar divat egyik fő feladata az kellene, hogy legyen, hogy kellőképpen nemzetközi legyen, és azt hiszem, elég jó úton halad efelé.
:)
szucs