Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/09/24

Susogó szavanna és luxuskidolgozottság



http://www.gucci.com/images/ecommerce/styles_new/201006/web_2column/wg_ss11_fashion_main_w_1_web_2column.jpg   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  

   

   

   




Frida Giannini kegyetlenül átvágta a rock-and-roll sikkre és a sportos eleganciára számító nemzetközi divatközönséget – kezdve a jegyzetelő divattörténeti géniuszoktól a Jak & Jil fogásokat elleső, csillogó szemű újoncokig - amikor 22-én este, egy rafinált csellel vibráló korallszínek tündöklő árnyalataiban küldte modelljeit a bőrborítású kifutóra.

Raquel marokkói socialite-ként azúr nadrágban, narancssárga zakó, lila top és egy zsinórral rögzített arany öv összetartotta lookban vonult végig, melyet a türkiz és azúrszínek dominanciája követett.
A 70-es évek Yves Saint Laurent-t idéző, szaloncipős, trópusi modellek éjjeli különszáma azonban sivatagi homokviharban torkollott, s a hajnal hasadtával a részletekben rejlő luxus prófétáiként masíroztak tovább halványbézs öltözékeikben.
Útjukat rojtok szegélyezték, lenge és bő nadrágjaikat exkluzív bőrökből készült kengyelcsatú övek fogták össze.

A hőmérséklet emelkedésével a luxusnomádok ruhatára háncsruhákkal egészült ki, majd a nap ismételt leszálltával barnába vegyült a szavannák prériesedett világa.
Fekete bricsesznadrágok, katonás bőrkidolgozások és szövések vették át az uralmat, hogy Afrika előkelőségei törzsi szertartásukon sámánkoktélruhákat húzzanak, s megkezdjék napi szertartásukat: a mindent elfedő alapozó, a tűzpiros rúzs, és a füstös szemfesték felkenését.   

Frida tavasz/nyári kollekciójának erőssége a márka arcának kendőzetlen jelenléte adja. Lehet a koncepció sivatagi felfedező, vagy afrikai emlékekkel hencegő couture vásárló, a Gucci elvei mind filozófiában, mind nagyvilági, nagyzoló és aranyifjú attitűdjével jelen vannak.
A részletek kidolgozottsága, az anyagok első osztályú minősége és (főleg) a nyári hőség ellenére 22 fokra beállított lookok összetétele a globális hálózat kiépülésére figyelmeztet.    


Hajrá luxusnomád!
Az’Allürista


Nincsenek megjegyzések: