Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/09/01

Fashion overload és intelmek allűr módra

Photobucket
Az'Allürista éppen besurran a nagy visszatérő, 
Céline backstage-be, természetesen a sajtónak fenntartott kapun.
Félig pelerin, szürke pamutbélzer KRIS VAN ASSCHE, 
oversized bézs atléta a vállakon bőr vállappal 
és fekete bőr nadrág NEIL BARRET,
pitonbőr clutch LANVIN,
bézs cipő DIOR HOMME.


A nap még sosem ragyogott olyan éltetően az égen mint az elmúlt nyáron, melyen bámulatos tudásra tettem szert. Azon kívül, hogy megtanultam, hogyan kell egy-egy problémás ruhadarabot feltűzni egy fotózáson a falra, hogyan kell elegánsan konfliktust kezelni a felháborodott eladókkal egy-egy eltűnt megbízólevél miatt, vagy hogyan kell egy egyszerű nőt egy elbűvölően elegáns szóvivőkisasszonnyá varázsolni, (a metrómegállóból a showroomba való sikkes érkezésről nem is beszélve – ezt bevallom kissé még nem értem) három igen fontos értékre is rávilágított a face-to-face divatiparban eltöltött másfél hónapnyi kemény munka.

Légy türelmes, ha másokat hallgatsz. Hagyd őket levegőhöz jutni – akármilyen bolondságokat is beszélnek a divatról vagy bármi egyébről. Bólogass és mosolyogj kedvesen, és próbáld meg elmagyarázni, hogy a kivillanó csípő Britney és Shakira 2004-és hulladékká zúzása óta nem menő. Ugyan ez a helyzet a felállított gallérral, vagy a Anastasia napszemüvegekkel. Ha nem működik, gondolj Natasha Poly-ra ahogy megnyitja a Stella bemutatót, és lépj tovább.

Légy következetes és ne beszélj össze-vissza orbitális sületlenségeket a nem megfelelő szituációban, a nem megfelelő személynek. A túl sok beszédből és a kényszeres kommunikációingerből iszonyatos faux-pas tömkelege születhet, ami akaratod és minden jó szándékod ellenére megbélyegez – előre láthatóan életed végéig.

Valamint légy alázatos és tisztelettudó a feletteseiddel. Már a reformkorban ismertté vált egy bizonyos mondás a magyar ember pozícionálási szokásairól, így aztán ne próbáld meg 168 óra alatt megdönteni a közel 200 éves precíz megfigyelést azzal, hogy bizalmas kapcsolat kiépítésén fáradozol túlontúl kedves csevegéssel. Ostobának fognak tartani, aki mindenbe beleüti az orrát, nem pedig lelkes törtetőnek. Bízd az időre a dolgot, és akkor szólj, ha kérdeznek. De akkor tedd oda magad, amennyire csak tudod.

Szolid, visszafogott és mérsékelt vállfás fiú jelmezt ölteni egy borotvaélesen őszinte lángoszlop-szerű szerep után borzasztóan komikus és kegyetlen volt. Azonban a kegyetlen játékok felvonása közötti szünetben, a kifakult láthatatlanná tévő köpeny lehull, s AZ’ALLÜRISTA SZEPTEMBERTŐL (A SZÓLÁSSZABADSÁG, ÉS A STÍLUS NEVÉBEN) ISMÉT MEGMONDJA A FRANKÓT.*


* (Legalábbis, amivel nem szabotálja további karrierjét.)



Hajrá ősz. Hajrá sikk.
Az’Allürista

2 megjegyzés:

Herm írta...

az az illusztráció de csodás!!

Berta írta...

Az illusztráció, és az odamondás decsodás! :) És milyen igazad van! Imádom a 'szövegeidet' olvasni, külön kis novellák, karcolatok. :P