Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/02/28

Saját felelősségre: Jeffrey Silverthorne



Éppen a holnapi magyar fakultációra készítem a prezentációmat a romantikáról, amikor Théodore Géricault francia festő Kéz és Lábtanulmány c. képe kapcsán valahogy ráakadtam egy Jeffrey Silverthorne nevű úriemberre.

Jeff – csak így lazán – valahol egy halottkém és fotóművész nem éppen vékonynak nevezhető mezsgyéje között mozog, fényképezőgépe társaságában és eltökélten keresi/kereste a 70es években az emberi lét leggroteszkebb jelenségeit. Legyen szó álmában megölt hölgyről – boncolás után, csomagolópapírral kitömve – vagy éppen transzszexuális párok mindennapjairól. Az Amerikában igen ismert, 1946-ban Hawaii-n született Jeff, magát szemtanúnak tartja, és képei „csupán” dokumentálják az élet borzalmait.

Be kell vallanom, imádom az ellentéteket (egyébként ezt a boncolás témát is – sokáig boncorvos akartam lenni, de nagyapám – aki azt hiszem főosztályvezető volt a rendőrségnél - beszámolói az alkoholista patológusokról megingatott.). Azt hiszem, sikerült megtalálni az új design párját. Forog a gyomrom.

Jó Holnapot!


Az’Allürista



1 megjegyzés: