Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/02/05

Személyes nosztalgia a Je Suis Belle-nél

 
  



 
 
Már 20 perce a Je Suis Belle stúdiójában kellene lennem, de én még mindig a Párisi Udvar és a Harris köz között bolyongok. Végül, a negyedik boltban eligazít a rendkívül ízlésesen öltözött eladó nő „A zöld oszlop után, tábla mutatja merre”. Legyen. Újabb 5 perc. Végül egy nyolcszor öt centis tábla megadja a pontos paramétereket.

Kalauzom nem más, mint Kiss Tibor, akin egy varázslatos leopárd mintás szürke pulóver van, egy lenyűgöző óarany, kötélfonatra emlékeztető karkötővel. Tibi részletesen beszámol az új kollekció születésének körülményeiről, míg Dévényi Dalma szabásminták tengerében dolgozik – így egy komplett How it’s made epizódba csöppenek. A sarokban varrónő – ipari varrógéppel, a falak mentén egy hangyaboly összlakosságát is meghaladó ruhák állnak, tematikusan rendezve. Bár Tibi elmondása szerint a stylistok a héten rengeteg ruhát elvittek, azért van mit nézegetni.

Igazából, amikor az ember belép a Je Suis Belle Erzsébet-hídra néző falatnyi stúdiójába és végignéz a tavaszi-nyári kollekción, egy láthatatlan, gigászi kéz letépi a Párisi Udvar tetőszerkezetét. Megszűnik a kutya-arzenál „üdvözlő” ugatása, a varrógép lágy zakatolása, a sercegő ceruza hangja és nem marad más, mint a madárcsicsergés, a meleg fuvallat és az emlékek áradata.

A kollekció egésze nosztalgián alapszik, azonban nem korok után. Sokkal inkább személyes emlékek kavarodása ez, melynek Szűcs Attila festőművész printjei expresszív teret adnak. Kellemes, sáros pasztell árnyalatok adják meg a vasárnapi hangulatot, így a ruhák tökéletesek egy szigeti sétához, 30 fokban. Némelyik alja elvarratlan, szöszös - foszló cérnák lógnak a földre, míg mások fodroktól felszerelve várják áhítattal a kezek érintését.
Nincsenek korlátok, szabályok – csakis az önkifejezés és a szabadság érzése, így a romantika és az avantgarde ütköztetéséből született kollekciót mindenkinek ajánlom, aki természet közeli élményt szeretne megélni, hétfőtől-vasárnapig, a szürke és poros városok utcáin.   





Jó Holnapot!
Az Allürista

1 megjegyzés:

nicolette írta...

szuper kepek lettek!
amugy kerdezhetek valamit?hogy sikerult ilyen szemelyes talalkozot osszehozni veluk?engem ez annyira erdekel, ne haragudj: )
roppant meno.