Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/02/03

BUMMM!!! (avantgarde)


 

Fülsüketítő zaj és szökőár kíséretében töri át a közízlés betonhatárait az új avantgarde, mind zenét, irodalmat vagy éppen divatot tekintve – ahol Mojzes Dóra mértani kúpjai úgy magasodnak ki A kis feketék felszínéről, akár a vasreszelék mágneses tér hatására.

Rengeteg embert ismerek, aki meglát egy kissé elvontabb bemutatót – haute couture-ról már nem is beszélve – és egyből az a kérdés röppen ki belőle, mint szende galambocska (mérgezett ajkakkal), hogy KI? és HOVA? veszi EZT fel.

A válasz, amit Lady Gaga színrelépése óta ismerünk:
Ahogyan a silány minőségű képeket díszesebb keretbe teszik, úgy öltöztetik a stylistok feltűnő ruhákba a feltörekvő énekeseket/színészeket – akik ennek köszönhetően azonnal sajtóvisszhangot kapnak, köszönhetően extravagáns és überelvont stílusuknak, valamint kikerülnek a „Dunát lehetne vele rekeszteni” kategóriából.

A globális aspektusok mellett lenyűgöző volt látni tavaly októberben a Marie Claire szakmai bemutatóján – első sor ;) - a kortárs magyar divat hideg, geometrikus formáit (Szegedi Kata!): az új Budapestet, aminek a stílusa talán leginkább Berlin és Stockholm hűvös vadságához hasonlítható.

Hajrá Magyarország!

Jó Holnapot!

Az’Allürista


Nincsenek megjegyzések: