Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2011/01/19

Érzéki firenzei - Salvatore Ferragamo F/W 2011/12

Photobucket



Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket


Rengeteg emberrel volt szerencsém találkozni, főként férfiakkal, akik maguk olvadoznak a Lanvin lírikus kreációitól vagy akár Rick Owens sötét drasztikumától, azonban a férfi kollekciókra csak annyit felelnek: unalmas.
Szót se róla, a variálható lehetőségek száma tradicionálisan szűkre szabott, különösen, ha a ház sikeresen értékesíteni is kívánja darabjait.
Azonban úgy gondolom, a férfi bemutatók mércéje nem a kirívás, hanem az erő, amit megteremthet a semmiből.

Massimiliano Giornetti, a Salvatore Ferragamo tervezője élt ezzel a fegyverrel: magabiztos, kifinomult és naturalisztikus eleganciával, valami olyasmivel, amit kizárólag egy olasz férfi képes létrehozni. Bézsek és fehérek kombinációja, meleg rozsdás árnyalatok és smaragdzöldek tengerkékkel – színpaletta a forró cseréptetőktől, a homokos tengerparton át a Földközi-tengerig.

A firenzei aranyifjú kényes a tisztaságra, de port kavarva lovagol, ha női szemek vizslatják. Legyen a hőség bármekkora, történelmi negyedekben bolondítja magába a nála legalább 5 évvel idősebb hölgyeket.
„Amit igazán mondani akarok, az egy érzéki ember története” mondta Giornetti, így a Ferragamo férfi Keats-et szaval, és Dantétól idéz – ismeri az összes reneszánsz remekművet, csak úgy, mint kiszemeltje erogén zónáit.

Erre van szüksége egy érett férfinak – magabiztosságra, keresetlen eleganciára és stílusos hódításra, nem pedig folyamatos kétségekre a kortárs ruhatárát illetően.

Buongiorno Magyarország!
Az’Allürista

1 megjegyzés:

Nagy Farkas Dudás Erika írta...

Nagyon jó bejegyzés, visszajárok az elkövetkezőkben is!