Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2011/01/05

Ó, mondjátok meg mi az Az’Allűr!

Az Allur Blog,Az Allurista
(Az'Allürista - Zakó GIVENCHY, póló TOPMAN, nadrág és öv BALMAIN)


"Az Allürista, azaz Dávid Máté. Hosszú ideje ír már kérlelhetetlen és vérprofidivatkritikákat, blogját a legtekintélyesebb szubjektív divatorgánumok között tartják számon. Az íróról eddig nem sokat tudtunk, de ő maga sem árult el túl sokat magáról. Annyi biztos, hogy nem pózol partikon vagy fényképezkedik szerkesztőkkel, sőt, eddig fotót sem láthattunk Az Allüristáról. Megkerestük hát a szerzőt és a remek stílusban, nagyfokú precizitással alkotott bejegyzések mögött egy nyitotthiperintelligensszerény embert találtunk, aki mindezek mellé még csak húsz esztendős. Íme, ismerkedjetek meg kicsit közelebbről Mátéval, aki most is sallangok nélkül beszélt a magyar divatéletről, inspirációjáról és arról, mit csinál, ha éppen nem “allűrködik”."
BEVEZETŐ A COTCOT.HU INTERJÚJÁBÓL, MELY TELJES EGÉSZÉBEN ELÉRHETŐ ITT.


Az allűr egy francia eredetű szó, és társas viselkedést, modort, tartást és fellépést jelen a legszűkebb és legracionálisabb értelemben.
De itt szó sincs semmiféle racionalitásról, feketéről vagy fehérről, igenről vagy nemről.

Az allűr egy olyan természetes keresetlen és könnyed stílus mely áthatja az egyén teljes valóját. Mint egy fás, dohányos és egyszerre szúrós és gyilkos parfüm, mely a szalonba lépve diszkréten betölti a levegőt. Tisztában van értékeivel, erősségeivel, korlátaival és önmagával. Tudja mikor kell visszavonulót fújni és mikor kell harcba szállni. Eszményi és arisztokratikus, szerény és alázatos.
Ez a tökéletes allűr - az allűr aurum. AZ ALLŰR.
Mindez nem pusztán az egyén öltözködésében rejlik. Ott van minden kimondott, s kimondatlan szavában, az irodalmi alkotásokban melyeket elolvas, az ételekben, amelyeket megízlel. A kézfogásában, köszönésében, búcsúzásában – mindenhol.
Stílusosan, délcegen, vitézen és bátran. Nesztelenül, rejtőzködve, láthatatlanul.
S legnagyobb erőssége a tökéletes időzítésben rejlik. Felderítői pontossággal analizálja egy szemvillanás alatt a helyzetet, s alkalmazkodik. Ugyanakkor sosem felejti el, ki Ő valójában.


Üdvözlettel,
Az’Allürista
(Aki minden erejével azon van, hogy átugorja a maga által felállított lécet.)

1 megjegyzés:

saigon írta...

szerintem atugrottad a lecet mar ezzel a bejegyzessel