Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/11/06

BAK KYRA - Sebastian's garderobe


Bak Kyra Az'Allűr Blog Az Allur

Bak Kyra Az'Allűr Blog Az Allur

Bak Kyra Az'Allűr Blog Az Allur

Bak Kyra Az'Allűr Blog Az Allur
photo: Bence Bakonyi, Hair: Kata Sari, make up: Dorottya Nagy, 
modell: Richard /FACE/, clothes and styling: Kyra Bak


Bak Kyra népszerűségét nem pusztán annak a kiábrándítóan száraz ténynek köszönheti, hogy Magyarországon férfiaknak igazán ütős és statement darabokat nem terveznek.
Nyitott és éles szemének, magabiztos szakértelmének és veszettül gyilkos, ugyanakkor racionális stílusának gyümölcse már érni kezdett. Leginkább a magyar divatvilág kortárs látókörében.

„A múzsám az a férfi aki szereti az eleganciát, határozott, de legfőképpen hűséges. Hűséges mindenhez, ami körülveszi: emberek, tárgyak, évszakok, és ugyan úgy hűséges a ruháihoz is. Így mikor megvesz egy darabot, azt nem tekinti múlandónak. A ruhatára úgymond örök.
Számomra ez a férfi gondolkodása határozott, mindig tudja pontosan mit akar, viszont képes felismerni és értékelni azokat a buktatókat amitől a célhoz vezető út érdekes és szép tud lenni.”

Idei ősz/téli kollekcióját a légiesség, szabadság és a merev elegancia kontrasztja inspirálta – a levegő hiánya mondta el Bak kisasszony, aki talán tudat alatt, de kétség kívül az ostoba szocializmusból ránk maradt kötelékek fojtogató tömegére gondol.
Így a kollekció a maga gyapjú alapú, súlyosabb anyagú darabjaival – mely között ugyan úgy megtalálható a nyomott mintás póló és a karcsúsított zakó, mint az oversize kabát és a pelerin - ésszerű kiszakadási felületként szolgálhat minden városi lázadónak.

„Számomra a színek nem dominánsak egy kollekción belül. Szeretem a feketét nagy mennyiségben használni, mivel ez a szín számomra a legelegánsabb, a legjobban variálható, így a kollekción belül is törekedtem a végletes fekete és fehér színeken belül maradni. ezek azok az árnyalatok, amikhez nem kell egy egész ruhatárat lecserélni, mert bármi rejlik egy szekrényben, színben nem tud elütni.”

„Sok férfi eszembe jut a tervezés során, hol régi emlékek, hol új karakterek az életemből, de van egy mindig visszatérő személy, akiről a kollekció a nevét is kapta. Sebestyén a testvérem, akit talán a legjobban szeretek - így minden, ami észül az ő számára készül titkon.
Számomra a legnagyobb elismerés az, ha neki tetszenek a ruháim.”

Bak kisasszony férfiutópiája kétség kívül mindannyiunk fantáziája, hiszen határozottságát, elsöprő önbizalmát és gyilkos svéd stílusát (amely úgy perzseli fel a közízlés kicsinyes egyedeit, akár a legutóbbi Dsquared2 kampány) mindannyian epekedve figyeljük.
Azonban, ha nem is létezik teljes valójában ilyen férfi, Bak Kyrában minden arra nyitott és mersz magára öltheti a kortárs mesebeli tulajdonságokat, melyet Kyra minden szezonban megfogalmaz.
Lányok ne sírjatok, hála a boyfriend trendnek, akár ti is hordhatjátok.



Hajrá Kyra!
Az’Allürista

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

nem rossz..furcsak a halak meg a szoros labak..van meg mit tanulnia a tervezo csajnak,ilyenkor azert jol jon egy kulon stylist erre..

H írta...

Ha halak nem lennének elaludnánk a képen, és olyan lenne mint az összes többi...
Szőrös láb... Férfiakról beszélünk, nem? - oké, talán géppel rövidre lehetett volna vágni

Bla írta...

attol meg zavaros, nem mutatnak jol a halak se a szoros lab,es itt nem a ferfiasagrol van szo..