Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/04/11

Szüzességemet elvette: CHANEL







Ne haragudj. Még kora reggel van (10.09) és nem emlékszem pontosan. Igaz, valószínűleg délután sem emlékeznék. De egyben biztos vagyok: Ez a bemutatót láttam először, teljes hosszúságában.

Ha minden igaz, egészen véletlenül az Rtl Klub Fókuszát néztem valamikor 2006 őszén, amikor jött egy riport a párizsi divathétről, és pont bevágtak egy rövidke jelenetet a Chanel 2007-es tavasz nyári bemutatójáról. Meg voltam igézve.

Nem tudtam túl sok mindent akkor a divatról. Nem tudtam, hogy Daria Werbowy nyitotta a bemutatót, és nem ismertem a platinaszőke, rövid hajú, mosolygós lányt, Agyness Deynt sem.
De ez a bemutató, teljes mértékben megnyitotta előttem az utat. Imádtam, imádom a fekete-fehér klasszikus összeállításokat, a félig sötét szemüvegeket, a derékig érő flitteres forrónadrágokat. A mai napig, ha nem jut eszembe semmi az aktuális kollekciók közül, és rajzolni van kedvem, ezeket a modelleket viszem papírra.
A mai napig imádom a zenéjét: a hűs nyári reggelek, az on-the-go hangszerelése.

Van benne valami nagystílű, valami iszonyatosan sikkes. Valami olyasmi ami az embert akkor kapja el, amikor megérkezik egy medencés partira Saint-Tropez-ban és körbevonul a medence szélénél, egy fehér fürdőruhában, fehér ingben és rengeteg, REN-GE-TEG arany kiegészítőben, áttetsző plasztik táskával. Tökéletes példája annak, hogy egy egyrészes fürdőruha nem mamós, hanem irtósikkes és szexi. Ha valaki azt kérdezi, mit vegyen fel a strandra, egyből ez a kollekció jut eszembe.

Nos. Nektek ki vette el a szüzességeteket?


18 ÉV FELETT, MA, CSAK OKOSAN. 
Figyelek. Azt is aki nem megy el. 
(Igaz, vannak páran, akik inkább el se menjenek.)




Az’Allürista

2 megjegyzés:

Henni írta...

2004 tavasz dior couture az első legemlékezetesebb. (de biztos nem ezt láttam elsőként, ugyanis kiskoromban mindig fashion tv-n lógtam :D de tudom h erre vadásztam h láthassam újra és azóta is a kedvenc divatshowm, kollekcióm.
chanel örök klasszikus érthető h elvarázsolt :))

Az'Allürista írta...

Jaj, de aranyos! Egyébként, be kell valljam a másik nagy kedvencem a Givenchy 2007-es couture-ja. http://www.youtube.com/watch?v=icvAMXE_13Y