Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2013/07/02

Milánótól Párizsig



Bemutató-maraton a divat két európai fővárosában. Az utcán. (Tommy Ton, ezer köszönet.) 

A távol-keleti úriemberek szikár vitalitása és vonalassága engem mindig lenyűgöz.   

 Nincs mit mondanom.

A tökéletes festett csíkos póló. És a hűdemenő tükrös, méghozzá narancssárga-piros tükrös napszemüveg.  

Balra az úr messzemenően keresetlen, laza és karizmatikus.
(A tevetalpról figyelmünket irányítsuk inkább le, a cipőre, vagy fel a szemüvegre.)

 Ugyan Pierre Bergé azért távolította el az Yves Saint Laurent tervezői asztalától, mert eltávolodott a márka értékrendjétől, most már Stefano Pilati röhög az egészen: látja, Hedi Slimane sem tud mit kezdeni a márkával.

 Utóbb jöttem rá, a zöld ezen árnyalata nekem is jól áll. Ritka.

 Ő az egyik nagy kedvencem. A nevére nem emlékszem, de divatújságíró és valószínűleg bölcsész volt. És az is maradt.

Az olasz férfi Férfi, fehér nadrág, rózsaszín ing ide, vagy oda. A Nyugati aluljáróban a BKV ellenőrök már megköpködték volna.  

A válogatás csúcspontja. A válogatás tulajdonképpeni miértje. És egyben néhány kérdés indokolt nyugvóhelye: mégis, hogy a francba lehet valakinek ennyire átható, ennyire kreatív és ennyire fesztelen stílusérzéke? Alkalmi sál pólóval. Tetkó, táska. Karkötők. Borosta, napszemüveg, telefon, farmer, Milánó. Melyikünk tudná mindezt ilyen bravúrosan egyberántani? A póz, az erőltetettség és hiteltelenség mindenféle árnyalata nélkül, tisztán? Lenyűgöző. 

Ők is lenyűgözőek. Bár, szavazni lehet, ki a lenyűgözőbb. 

 Most már Párizsban járunk, megérkeztünk a Fények és az afrikai bevándorlók városába. Telefonálni a képen még mindig menő, a sötétszürke farmerről pedig a mai napig Kate Moss jut az eszembe. Az álllógallérú fehér ingről azonban Anyegin, vagy valamiféle szenvedő, spleen orosz romantikus hős, A Mester, vagy mostanában a Balmain. Olivier Rousteing felkarolta a keletet. 

 Újabb briliáns páros. Jobbra az úr az olasz Vogue divatújságírója. Nem kispályás. 

 Különösebb indok nélkül szeretnék most a keresetlenség hívószóra, valamint Rick Owens válaszára hivatkozni, amit arra adott: mi a férfi legfontosabb kiegészítője? "A teste" - summázta. 

A kabát alatt dzseki itt is nagyon menő. És tegyük hozzá, praktikus. Sosem fagytam meg még úgy napon, mint Párizsban.  

 A terepmintás kabátot lehető ő is a Retrockban halászta. Vagy a Bosnyák téri turkálóban, amiről legendákat mesélnek, de engem még senki sem vitt el oda.

Kérem, Milan Vukmirevic, főszerkesztő, L'Officiel. Nadrág felhajtva, szikár boka kint. A hatalmas kabát ráomlik, körbefonja, védelmezi. A sál valamit jelez, a kigombolt, roppanós fehér ing ismét húst mutat. 



Nincsenek megjegyzések: