Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2013/03/30

Kék, 21 árnyalatban


Rendkívüli válogatás egy rendíthetetlenül megkedvelt színből. A KÉK, mint kurátori pillantásaim tárgya. A KÉK, mint a spirituális intuíció misztikus faktora. 21 KÉK kép, arról, mit jelent nekem a paletta ezen tónusa

Háborgó óceán. Koromfekete éjszaka két borókabokor árnyékában. Júdás az olajfaligetben. Sugdolózó alakok a holdsávban. Kavargó kozmosz, pillanat az ősrobbanás előttről. JOHN ZURIER képén órákat tudnék elmélkedni. Raivola című képe számomra abszolút zamatos és misztikus. 

ISABEL MARANT. Ha a párizsi sikkből vizsgáztatni lehetne, a bizottság Ő maga lenne. Fesztelen, laza és végtelenül cool. Ikon.

Az első szintetikusan előállított kék színű festék a berlini kék volt. Mivel mesterséges előállítása folytán jóval olcsóbb volt társainál, Picasso például 1901 és 1904 között ezzel a színnel írta be magát a művészettörténetbe, híres "Kék korszakával". A berlini vagy porosz kék elnevezés Párizsban, a párizsi kék pedig Berlinben terjedt el érdekes módon. Voilá, a párizsi kék!


Batikolt sálak, mennyei! Mindet kérem áprilistól!

MATISSE: Táncoló hölgy. Zseniális. 

Egy újabb tervező, aki nem csak a nők öltözködésről alkotott képét reformálta meg, de a becsontosodott konvenciókat is lebontotta: ki állhat egy presztízses divatház élére? OLIVIER ROUSTEING színes bőrű árvaként, francia szülők gyermekeként mindössze 25 évesen lett a Balmain ház főtervezője. Lángész.   

Jégszakadás, földindulás. Valahol Grönlandon, varázslatos árnyalatokban játszva. Szinte hallani a természet fenséges erejének morajlását, félelmetes repedő csattanásait. Mintha a Föld torkából szöknének meg krákogó hangok. 

ERIK TIDEMANN

Róla olvastam valamit, de elfelejtettem, hogy mit. A hölgyolvasók nyilván unhatják, hogy folyamatosan a férfiöltözködésről cikkezek, de be kell látniuk: párjuk helyett is tudniuk kell öltözni! És íme, voilá. A negyvenplusszos férfi anatómiája: hanyagul felöltött ballonkabát, pulóver, fehér póló és sötétszürke farmer. Nem feszül, nem csillog, hanem éppen jó. magabiztos, fesztelen és bízni lehet benne. Na meg a humorában. Egy férfinak legyen humora. 

Csíkos pólók minden mennyiségben.

Őszintén megvallva: a víz a mindenem. Tűzjegyű nyilasként ez nem is véletlen: a temperamentumomat teljesen kiegyenlíti a jelenléte. Órákig nézni, a habok közé ugrani és parttól szigetig, mólótól-mólóig úszni: ez az, ami nyaranta igazán feltölt. 

A párizsi Vogue klikkjéhez egy éve csatlakozott CAPUCINE SAFYURTLU tökéletesen asszimilálódott. Mióta a főszerkesztő, Emmanuelle Alt tavaly télen fehér farmerban ülte végig a divatheteket New Yorktól Párizsig, azóta a divat világa újra felfedezte a sokat nélkülözött alapdarabot. Michael Kors szerint egyenesen a fehér farmert fogja felváltani: ebben legalább nem nézik pincérnek az embert.   

A dupla soros blézernél nincs karakánabb ruhadarab egy férfi gardróbjában. Ez pedig nem elmélet, hanem egy szimpla állítás. 

Lélekkel teli, szaturáló műalkotások egy falon. Mikor rátéved a szem, mikor megmozdul a fantázia, mikor megmozdul a kéz. 

PHILIPP OTTO RUNGE - A reggel című freskójának egy részlete. 

Lenyűgöző kabát, sosem látott rafinériával szabva. Az alján táncoló juhszőr plusz pont. Mindig is a combom fázott telente a leginkább. Köszönöm ALBER ELBAZ.    

Azurit. Általános iskolában, a 4-es osztálykiránduláson az egész zsebpénzemet ásványokra költöttem a rudabányai ásványmúzeumban. 

Nem tudok egyetlen egy hangszeren sem játszani, pedig ha például hegedülni tudnék, egész álló nap Vivaldit nyúznám. 

Ennek a képnek a láttán mindig elgondolkozok, miért csak egy vázányi faág terebélyesedik el a szobámban, holott a sarokban egy komplett erdőt kellene elpalántálnom. Fészekkel. Zseniális. 

A tökéletes dupla soros zakó. A tökéletes fehér ing, és a tökéletes nyakkendő. Túl tökéletes. 


Ezen a képen gyakorlatilag nincs kék. Mégis beválogattam. 




Nincsenek megjegyzések: