Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2011/11/16

ELLOPTÁK MARC JACOBS TELJES KOLLEKCIÓJÁT!

Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket


Kétszer kellett a hír után olvasnom, hogy valóban kitörhessen rajtam a mélyről felszökkenő nevetés, ugyanis Louis de Funes komédiái óta ennyire banális eset azt hiszem nem történt nem hogy Franciaországban, de az egész divatvilágban széles e földön: a teljes tavasz/nyári Marc Jacobs kollekciót ellopták.

"Dear all," kezdődik szomorkásan a PR körlevél, melyet a sajtó kapott a mai nap folyamán "The Marc Jacobs PR team is sorry to inform you that our press day tomorrow in the Marc Jacobs store is cancelled, due to the theft of the spring/summer 2012 collections during its transfer from Paris."

A dolog két okból is igazán vicces, ugyanis a szerkesztők a napokban kezdtek volna vérre menő csatákat folytatni a mintadarabokért, hiszen a februári számokban (melyek készítéséhez már minden bizonnyal a legtöbb magazin hozzálátott) már több, mint valószínű, hogy beválogatták volna a kollekció darabjait. Nyilvánvaló, hogy rövidesen találnak megoldást a problémára, de vicces lenne eljátszani a gondolattal, hogy Jacobs ruha sehol sem jelenne meg, egy ilyen banális eset miatt.

Másodszor vajon aki veszi a fáradságot, hogy egy teljes, 46 lookból összeállított kollekciót megfújjon, mit gondolhat, mit szeretne? Gyűjteni? Kiállítani? Vagy még pizsamának is ready-to-wearbe öltözni? Szerencsétlen kénytelen lesz megvárni a tavaszt, míg a boltokba kerülnek a ruhák és talán akkor feltűnés nélkül elkezdheti hordani őket szépen sorjában.

Különben ha Carine Roitfeld a francia Vogue-nál dolgozna még, számára nem hiszem, hogy akadályt jelentene – meztelen modellek mellett jobb esetben egy szöveg utalna arra, hogy márpedig itt egy Marc Jacobs póló látható – elég modern, nem?

Salut,
Az'Allürista