Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2011/02/16

Je Suis Belle - A naivitás dicsérete





Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket





„Nem érdemes másért élni, csak a nőkért” hangzott el a Je Suis Belle berlini divatbemutatóján, melyen Dévényi Dalma és Kiss Tibi ódai magaslatokba emelte álmodozó és bohém nőideáljukat.

A modellek misztikus sejtelmességgel, kifürkészhetetlen szabad gondolatokkal suhantak végig a kifutón. Ruháik gyűrött és természetes lenből, pamutból és viszkóz alapú darabokból álltak, melyek szélei sokszor szegetlenül végződtek. A kislányos bájt találó fekete szalagok tartották féken, a napfényt parányi arany flitterszegések idézték.

Így ringatták a szemlélődőt lírikus, ám kristálytiszta álomba, melyből egyedül Szőke Gábor Miklós falovának printjei, valamint a találó-vibráló piros-királykék színkombinációk rázták fel a merengőket.
„Kreatív, tudatos, stílusos, de nem vesz mindent komolyan” – mondta Kis Tibi. „Mindig körüllengi valami megfejtésre váró különlegesség”.



A Je Suis Belle egyedülálló értékeket képvisel Magyarországon. Egy olyan nőideált testesít meg, akinek megigéző ereje kétségtelenül naivitásában rejlik. Abban a gyermeki tisztaságból fakadó, elsöprő őszinteségben, amely nem tűr korlátokat és racionális gondolkodást.

Kétségtelen, hogy eszményi a jelenlegi serdülőkori állapot, de mind a múzsa, mind a márka evolúciós fejlődéséhez szükséges némi érés, kifinomulás. Ennek első számú feltétele az általános iskolák technika óráira emlékeztető részletekkel való leszámolás – a túlzó, sok(k)hatású folt-hátán folt köpenyekkel, és a kukoricacímer cipőkkel.

Így ha Dévényi Dalma és Kiss Tibi képes lesz az elkövetkezendő szezonban megtartani naiv, a világ véleményére magasról fittyet hányó és gyermekien rebellis, ÁM ÉRETT nőt, akkor valószínű, hogy az idei ősz/tél egyik legjobb kollekcióját láthatjuk.
Személy szerint afelé is bizakodva tekintek, hogy az első szín, amihez nyúlni fognak nem a fekete lesz, és nem a minimál határait feszegetik, ahogy a magyar tervezők túlnyomó többsége. (Unalmas.)



Salut,
Az'Allürista

1 megjegyzés:

agnes szucs írta...

Egyet értek azzal, hogy a technika-órákat idéző részletektől meg kellene szabadulniuk... egyébként vannak nagyon szép darabok, átgondolt szabással.

á