Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/07/22

Ezredesné tisztelettel


Malgosia Bela: Vogue Paris August 2010 

Malgosia Bela: Vogue Paris August 2010 


Annak ellenére, hogy a military chic – vagy ahogyan a Joy-nál mondják: szexi katonás –már közel egy éve jelen van, a francia Vogue még augusztusi számában sem érzi időtlennek a hatalmas májusi tetőzés utáni szerepeltetését.
A "Stílus használóiban" történelmi utalásokkal, groteszk humorral és megfosztott sztálinizmussal jelenik meg az eddig legerősebb diktátori módon. A luxus propagandájához azonban csak masszív vászon a vintage kiegészítőkben fürdőző Véronique Didry stylingolta Malgosia Bela.

Bár a military chic halálcsillagának ostromja megindult, divatberkekben jártas emberek előszeretettel öltik magukra egy-egy státuszmeghatározó darabját - bakancsot, nyakláncot, kitűzőt, kabátot - így tudatva környezetükkel, a Stílus és Funkció ádáz harcában melyik oldalon foglalnak helyet.

Az ésszerűség és ízléstelenség ellen irányuló divatradikális mozgalom harca az urbanizált, modern csatamezőkön - metrón, aluljáróban, utcán, étteremben, teszkóban kezdődik, s a bajtárs rejtlyeles üdvözlete egy-egy jól célzott mosolyban fedezhető fel, míg az ellenség golyózápora negatív agyhullámokban és szúros, lenéző tekintetben testesül meg.

Csatát nyerni esélyesebb ebben az esetben mint harcot, ugyanis az egyetlen - prototípusként már létező - szuperközismert, azonban mélyen alábecsült fegyver, az Intelligencia még misszionáriusaira vár, akik megértetik kúltúrálatlan embertársainkkal, az öltözködés önmagunk kifejezésének, megvalósításának és eladásának része.



Salut,
Az'Allürista

Nincsenek megjegyzések: