Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/01/17

Transzformáció


Míg Christopher Bailey újrateremtette a 21. századi felfedező legendák ruhatárát - hatalmas, prémbéléses irhakabátokkal, (akár) a sarkkörökön is tökéletesen funkcionáló katonai kabátok végtelen variációival -, addig a Costume National tervezője az expedíció színteréül nem a Csomolungmát, hanem a nagyváros fagyos levegőjétől szikrázó utcáit jelöli meg.

A jövő tél metropolita férfije gazdagon használja, és párosítja a különféle anyagokat, azonban színeit tekintve, meglehetősen minimalista, kissé zárkózott. Kerüli a rikító neonos színeket – ezzel egy elegánsabb, harmonikusabb megjelenést kreál.
  
Azonban új megoldások is születnek. Míg a bőr az alsóbb rétegekbe kúszik és a szúrós gyapjúkardigán bőrré szelídül (akár csak az Emporio Armani tegnapi bemutatójánál) a meleg kötött rétegek a felszínre kúsznak és birtokba veszik a vastag szövetkabátok törzsi részét, az öltönyök ujjait, melyek pulóverré változnak és a nadrágok alsó kétharmadát.
Vajon a vidéki emlékeket hordozó transzformáció csak a ruhatárban jelenik meg, vagy az új férfi gondolkodásában is?     Jó Holnapot!
Az Allürista


Nincsenek megjegyzések: