Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2009/12/06

A sportisták

  Rejtélyes módon a Sors (vagy a drága Jóisten – ahogyan tetszik) mindig olyan nőkkel és lányokkal hoz össze egy szobába - akik azon megrögzött szokásukon túl, hogy meg vannak arról győződve, hogy ők alakítják a divatot és náluk senki sem tudja jobban passzintani a lilát a fehérrel – úgy jellemzik magukat, mint a Sportosan Nőies klasszis.
Közös jellemzőjük, hogy sporttáskát hordanak, ha nem sportcipőt, akkor gagyi fekete magas sarkút, Retro, Gas vagy akármilyen trapéz farmert – hangosan kijelentve, hogy ők nem hajlandóak követni a divatot (reflektálván a szűkebb szabásra) és minden férfit melegnek titulálni, akin nem a kötelezően előírt farmer fehérpóló pumacipő összeállítás van. (Gucci pasztellszínű öltönyeit szóba se hozzuk a társaságukban)
Persze alapjáraton semmi probléma nincs ezekkel a dolgokkal, feltéve, ha az illető nincs annyira arrogáns, hogy rám erőltesse a Budmil, Kappa vagy And1 (tökmindegy) táskáját és a hozzá színben nem passzoló pólóját. Jobb esetben a felhajtott gallérú, fehér, „Ralph Lauren” (erősen „”) teniszpólóját.
DE, a lényegre térve, ha meghallom a Sportosan Elegáns jelzőt (ami véleményem szerint, olyan mintha azt mondanánk havas forróság vagy jobboldalian Mszp-s) rögtön Alexander Wang jut eszembe, aki kollekcióját, mint Casual Sportswear jellemzi.
A 2010-es Pre-Fall kollekció (ami magyarul csak annyit tesz Elő Ősz) egyszerűen bámulatos. Úgy látszik, nem csak itthon, a fiatal magyar tervezők között, hanem a tengerentúlon is kapós ötvözni a country meleg, bebújós pulóvereit és köntöseit, pengeéles nadrágokkal és zakókkal.
A metropoliszba csempészet vidéki báj részleteiben érvényesül, és mindez fekete és monokróm árnyalatot, valamint borotvaéles sziluettet kap, hogy megfeleljen a 21. századi elvárásoknak és a modern felfogásunknak. Városi sikk és visszafogott játék, amelyet fiatal lányok játszanak, egy metszően hideg novemberi/februári reggelen, az iskolapadtól kezdve, az irodákon keresztül az esti, túlfűtött partikig, melyeknek kiváló kiegészítője a szolidan kivillanó dekoltázs, vagy a bőrfűző.
Jó Holnapot!
Az Allürista

Nincsenek megjegyzések: