Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2013/10/23

Ezt hallottam



TÍZ-TIZENEGY DOLOG, AMIT Isabel Marant-RÓL HALLOTTAM. ELÉG JÓK. KOLLEKCIÓJA NOVEMBER 14-TŐL LESZ KAPHATÓ VILÁGSZERTE A H&M ÜZLETEIBEN, ÉS MONDANOM SEM KELL, IMÁDOM. AKAROM MONDANI: J'ADORE!


 #1     Három mamája volt, trükkjeit is tőlük leste el. Édesanyja igazi bohém volt, szabad szellem, hordott ő aztán mindent mindennel. A papa második felesége ellenben egy karibi nő lett, aki odáig volt a '80-as évek párizsi divatért: burzsoákat meghazudtoló allűrrel hordta a legelegánsabb Mugler és Yves Saint Laurent kreálmányokat. Isabel harmadik édesanyja dadusa volt, aki szintézist teremtett. 


  #2    Őszülő haja egy darabig zavarta. Aztán legyintett. „Ilyen a természet, ez vagyok én!” Azóta kócos kontyban hordja feje tetején és divatot indít természetes attitűdjével. A stílus kortalan.
 

   #3    A divatközeg fárasztja, munkanapjait pedig a Párizs melletti Fontainbleu közelében lehorgonyzott lakókocsijukban piheni ki. Az egész család. Apelláta nincs, Isabel péntek este mindenkit összepakol. Sem áram, sem folyóvíz. Csak a folyó és a vadélet; zen, nyugalom, tisztaság. Ha kell, fát is vág.


    #4    Stílusikonról nem fantáziál. Persze viccesen megjegyzi: nőideálja Serge Gainsbourg. Sokatmondó, frappáns!



     #5    Már gyerekként pontosan tudta, hogyan akar kinézni. Valószínűleg azt is, mit szólna hozzá édesapja, ha az általa átalakított régi kasmírköntöseibe menne reggel iskolába. Talán ezért is döntött úgy, hogy a békesség kedvéért inkább pár sarokkal arrébb öltözik fel úgy igazán az iskolába menet a szatyorból, amit extraként magával vitt reggelente.


 #6    Egy negyven éves piros robogón szlalomozik Párizs utcáin. Reggelente kilenc éves gyerekével is, mikor iskolába viszi. Azt mondja, le kellene cserélnie lassan. Kezd kiszámíthatatlanul fogni a fék néha. 


 #7    Szeret főzni, leginkább egyszerűbb dolgokat. Friss alapanyagokból, ropogós zöldségekből afféle mediterrán konyhát művelni: sok apró fogást az asztalra.
  

  #8    Imádja a szantálfa illatát. Delhiben szerzi be parfümét, ami egy különleges koncentráltságú olaj. Ezt mázolja nyakszirtjére.
  

  #9    Az ajándékozással hadilábon áll, mert nehéznek találja a tökéletes darabot megtalálni. Egy formula azonban bejött neki az évek során: olyan könyveket adni, melyeket nagyon élvezett olvasni.


  #10    A kedvenc ruhadarabja egy tipikus, régi amerikai pulóver, Kaliforniából. Fehérben és szürkében. Ha nem érez különösebb affinitást arra, hogy felöltözzön, szimplán felkapja magára egy feszes kordbársony nadrággal. „Ez az egyenruhám” – mondja.  

   #11     Bizton állítom: Isabel Marant a francia sikk főprímása. 


Nincsenek megjegyzések: