2010/09/25

Divat és ínyencek: Horvát Kinga két receptje


 
Azt hiszem, lazán versenybe szállhatnék a világ legínyencebb embereivel, akik a válogatásból és az evés öröméből már sportot űznek. Nyilván mindehhez hozzájárul egyfajta „éljük meg a pillanatot” filozófia, ami ha szükséges arra ösztönöz, hogy rozmaringos báránybordát egyek a nagyinál, garnélás tésztasalátát a Fausto’s-ban, fenyőmagos, pesztós pennét olasz éttermekben, vagy sajtos-tejfölös fokhagymás lángost a piacon.

Így aztán szeretnék megosztani veletek két receptet, az InStyle vezető divatszerkesztőjének, Horvát Kingának az olasz specialitásokból álló tárházából, melyet Kinga örömmel és bizalommal ajánl a blog olvasóinak - így aztán a divat és az ízlelés összefonódik... 

„Történetük, múltjuk,lelkük van és jól is néznek ki…Többször bevetettem őket és sosem hagytak cserben...”


Toszkán lencsesaláta ( abszolút mindenki kedvence)

Hozzávalók:

-1 konzervdoboz lencse
-lilahagyma 1 kisebb darab ( vagy csak fél), nagyon apróra vágva
-3 db paradicsom kockázva
-oregánó
-kevés balzsamecet
-friss bazsalikom
-kevés olívaolaj
-só, bors

Keverjünk össze mindent, fűszerekkel ízlés szerint bánjunk, pirítóssal isteni




Farfalle tricolore

Hozzávalók:

-1 piros, 1 sárga, 1 zöld kaliforniai paprika
-1-2 chilipaprika (pici szárított)
-2 cukkíni
-4-5 gerezd fokhagyma
-1 deci fehérbor
-friss petrezselyem
-farfalle tészta
-tejszín
-parmezán

Vágjuk össze a fokhagymát , pirítsuk meg kevés olívaolajon a chilivel. Tegyük hozzá a kockára vágott zöldséget. Öntsük fel borral, ha elpárolgott, még egy pici vízzel is. Közben mehet az apróra vágott petrezselyem, só, bors, és akár friss bazsalikom.
Ha minden megpuhult, mehet a tejszín is, csak pár percig főzzük össze a szószt.
Keverjük hozzá a tésztát, szórjunk rá reszelt parmezánt és igyunk mellé jó hideg száraz fehérbort.



Salut,
Az'Allürista

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése