Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2013/03/10

Vasárnapi gyorssegély




Mint nagyon sok más dologban, így abban is igazán formabontó vagyok, hogy melyik naptól ráz ki a hideg. Sem a hétfő reggelekkel, sem a péntek három órákkal nincs semmi problémám, ellenben a vasárnap délutánok elmondhatatlanul lefárasztanak, még csak ha rájuk gondolok is. A besűrűsödött levegőjükkel, a Megáll az idő hangulatukkal és összművészeti vegetációjukkal a sírba kergetnek. Passzív pályára tesznek és azon kapom magam, hogy a semmi és a valami (valamit nagyon csinálnom kellene) határmezsgyéjén ülök. A hátam már fáj, a lábam zsibbad, de mégsem tudom elszánni magam. Gyarló, gyarló, gyarló ember vagyok.
Tizenkét gyorstanács, mit kezdj az időddel, ha hozzám hasonlóan te sem tudod. Csak saját felelősségre. Csak humorral.
1. Rendezd át a könyvespolcodat, hogy a munka befejeztével ahelyett, hogy elégedetten dőlhess hátra, újra át kelljen rendezned, mert annyira nem tetszik az új koncepciód.

2. Lapozd újra azt a Vogue-kupacot, amit több éve halmoztál fel a szobád egyik sarkában. Ha időközben megtanultad a nyelvet, amelyen íródtak, még jobb.

3. Kezdj neki egy könyvnek. Hemingway Vándorünnepe most nagyon felkapott, Keruac Útonja pedig az abszolút numéro un a cool-listán.

4. Szerezz egy jó filmet. Antonioni mindig befutó, nekem különben a Bolond Pierrot a kedvencem, az Index pedig mostanában egészen sok király magyar filmet töltött fel.

5. Köss bele egy BKV ellenőrbe, ha nem vizsgálja meg kellő tüzetességgel a bérletedet. Így a nap hátralevő részében vagy a gorombaságodon rágódhatsz otthon, vagy még jobb esetben sorsdrámák elsőszámú szemtanúja lehetsz a baleseti osztályon, amíg a szétrepedt szemöldököd összeöltésére vársz.
6. Inspirálódj. A Tumblr kiváló hely erre. Kiváltképp természetesen az én blogom, ahová mindig meg kell állnom, hogy ne töltsek fel soft-porn képeket.

7. Köss bele a szerelmedbe. Ha jól csavarod a szálakat, a hétfő reggelt kirobbanó energiákkal kezdheted.
8. Filozofálj. Persze csak zárt ablak mellett, késtől, kötéltől távol. Kedvenc kérdéseim: miért születik meg az, ami eleve pusztulásra ítéltetett; miért amorális úgy egyáltalán az élet és különben is, miért nem nő dúsabban a szakállam? Szégyen.

9. Imádom a hatalmas vázákba állított hatalmas faágakat. Minél természetesebb, minél impozánsabb annál jobb. A sajátjaimat a Rómaifürdőnél lopom össze. Eszedbe ne jusson Ikeában vásárolni.

10. Indíts divatblogot és posztold azt, amit mindenki más. Ez mostanában állítólag nagyon trendi.

11. Legyél önmagad. 

2 megjegyzés:

www.janetteria.com írta...

Oltári! :)

www.janetteria.com írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.